Talent management-barometern vill ta reda på hur man som organisation attraherar, utvecklar och behåller rätt medarbetare.

Med talang menas att rätt medarbetare är på rätt plats och det är fortfarande ett eftersatt arbete, enligt Henrik Martin från Stardust Consulting, ett av de företag som utför undersökningen.

– Detta måste svenska företag bli bättre på. Det kommer att saknas medarbetare i framtiden och vi måste stå oss även i internationell konkurrens, säger han.

Årets undersökning fokuserar på employer branding.

Employer branding är något som förändrats mycket de senaste åren enligt Henrik Martin. För några år sedan var employer branding mer en extern informationsfråga som kunde handla om att göra fräcka jobbannonser. Nu har man mer internt fokus och eftersträvar att faktiskt vara en attraktiv arbetsplats. Företagsledningar har börjat förstå att klyschan att medarbetarna är företagets viktigaste resurs verkligen stämmer.

Modificare arbetar med ARUBA, en arbetsmodell för Employer branding.

Leave a Reply

GRATTIS!

Ta emot denna gåva som en symbol för den resa du är på väg att ge dig iväg på. En resa som tar dig till tidigare okända och outforskade platser men som erbjuder möjligheter som du aldrig tidigare kunnat drömma om. Framtiden väntar, vad väntar du på?

Ta mig till framtiden >>